Wednesday, 11 May 2016

FIBROID , CYST & BIO SELEZA

Assalamualaikum sahabat..

Perasan tak kenapa lately ni Gee selalu update entry isu tentang fibroid & cyst.. Tahukah anda masalah yang paling dilema wanita yang sudah pon berkahwin adalah period tak teratur, keputihan yang teruk, fibroid & cyst.. Jika masalah ini berlaku di antara anda, sahabat anda, ahli keluarga, kawan-kawan, sanak-saudara ataupon jiran, boleh suggest alternatif ini.. 

Sedikit perkongsian tentang FIBROID DAN CYST untuk para wanita yang disayangi



TANDA - TANDA FIBROID DAN CYST DALAM RAHIM YANG BERMASALAH
✔ Gangguan Haid
✔ Keputihan
✔ Masalah ketidaksuburan
✔ Kemandulan di kalangan wanita
✔ Hubungan suami isteri yang dingin atau sakit ketika bersama
✔ Perut kembang
✔ Angin yang keluar dari vagina (Kentut Vagina)
✔ Rasa gatal dan keluar bau kurang enak pada vagina
✔ Kerap membuang air kecil ketika batuk, berlari dan berlompat
✔ Kerap letih dan lesu
✔ Sakit lutut dan tumit
✔ Kesejukkan kaki dan tanggan
✔ Kekejangan otot dibawah betis (simpul mengkarung)
✔ Kerap keguguran
✔ Ketumbuhan fibro dan cyst

BAGAIMANA KETUMBUHAN FIBROID DAN CYST TERJADI?
1. Punca penyakit ini bermula pada ganguan haid dan sengugut
2. Satu kajian yang menunjukan bahawa lebih kurang 50% daripadanya wanita
3. Ia sering berlaku dikalangan wanita yang tidak berkahwin dan yang pernah beranak.

ADAKAH IA BOLEH DIRAWAT?
Seperti yang ditulis oleh Dr Hamid Arshar dalam tulisan beliau tidak ada rawatan yang menggunakan ubat hospital yang boleh mengecutkan ketumbuhan fibroid TETAPI ada kemungkinan ubat-ubatan tradisional seperti akar kayu atau dedaun yang mungkin mempunyai kesan, khusus terhadap rahim boleh mengecutkan ketumbuhan pada fibroid. Bidang ini masih lagi terbuka luas dan usaha yang boleh mendapatkan ramuan untuk mengecutkan ketumbuhan fibroid.
Kebanyakan yang kita dengar ramai wanita Malaysia yang menghadapi ketumbuahan fibroid, rata-ratanya akan mengambil jalan mudah dengan menjalani proces pembedahan. Tapi masih juga ketumbuah itu akan tumbuh selepas beberapa bulan atau tahun itu pun bergantung pada aktifnya fibroid mereka

BIO SELEZA SEBAGAI RAWATAN ALTERNATIF UNTUK KURANGKAN RISIKO CYST DAN FIBROID

Merdeka dari Cyst, Sengugut, Keputihan dan Bau


Ada di antara wanita dan gadis-gadis di luar sana sedang dan mengalami masalah sengugut, keputihan dan miss V berbau pastinya rungsing memikirkan apakah penyelesaian yang terbaik bagi masalah tersebut. Pelbagai cara telah mereka cuba, namun masalah yang sama masih berulang.

Tahukah anda? Dengan hanya memakai Bio-Seleza Feminine Pad masalah kritikal tersebut dapat di atasi?





Apa itu Bio-Seleza Feminine Pad


Bio-seleza merupakan sanitary pad yang di datangkan khas dalam 3 jenis ukuran iaitu DaySafeNightSafeExtraLong dan ianya juga didatangkan dalam bentuk Pantyliner.


Siapa yang sesuai menggunakan Bio-Seleza Feminine Pad ?


Semua orang sesuai memakai Bio-Seleza Feminine Pad terutama sekali bagi mereka yang menghadapi masalah berikut :

- Sengugut
- Keputihan
- Miss V Berbau
- Cyst
- Gatal-gatal
- Melecet


Kenapa perlu bertukar kepada Bio-Seleza Feminine Pad



1. Sentiasa rasa kering!
2. Ada anti-bakteria strip untuk menghalang pembiakan kuman
3. Menggunakan material yang berkualiti & bernafas untuk pengudaraan
4. Darah akan keluar dengan lancar 
5. Turut membantu untuk detox
6. Slim, tak tebal sangat, tak besar dan sangat selesa


TESTIMONI PENGGUNA BIO SELEZA




Material Bio-Seleza Feminine Pad


Kain kapas yang bermutu  juga gabungan gel yang ada pada diaper baby merupakan antara material utama Bioseleza Feminine Pad. 


Rekabentuknya yang slim dan sangat nipis memberikan lebih keselesaan kepada si pemakai dan diakui selamat oleh WHO.

Paling penting, bioseleza tidak mengandungi dioxin yang sangat berbahaya kepada kita. Kebanyakan pad di pasaran telahpun tercemar dengan dioxin!

" Tahukah anda? Tuala wanita yang tercemar dengan dioxin merupakan penyebab masalah utama sakit puan iaitu Kanser Rahim yang merupakan pembunuh no 2 di kalangan wanita ? "

Harga Bio-Seleza Feminine Pad



1 mix box mengandungi :

30 pcs x 2 pack pantiliner
10 pcs x 2 pack pad siang
8 pcs x 1 pack pad malam
8 pcs x 1 pack pad malam extra panjang
Harga Retail RM164
=Total 96 pcs ( penggunaan 2-3 bulan )

1 day safe / night safe box mengandungi :
10 pcs x 6 pack pad siang
Harga Retail RM160
=Total 60 pcs ( penggunaan 2-3 bulan )

1 pantiliner box mengandungi :
30 pcs x 6 pack pantiliner
Harga Retail RM174
=Total 180 pcs ( penggunaan 7-8 bulan )



Love,


012-4872779
E-mail : nureizzah@gmail.com | FB : ageerosli 

Tuesday, 10 May 2016

KENAPA WANITA BERSALIN PERLU PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL


Premium Beautiful adalah Bengkung Moden, dan amat digalakkan dipakai oleh wanita yang baru bersalin kerana ia membantu:

 
*Mengeluarkan ANGIN dalam badan


*Mengecutkan dan memperkemaskan semula RAHIM yang mengembang semasa mengandung


*Menarik dan merapatkan semula TULANG PINGGUL yang mengembang semasa proses bersalin


*Menyegarkan badan yang lesu dan letih akibat sepanjang proses melahirkan bayi


*Mengeluarkan darah nifas yang BEKU dan BERKETUL-KETUL dengan lancar


*Mengeluarkan segala sisa kotoran dan air bisa (menggantikan PROSES TANGAS) dari rahim


*Menyokong (menyengkak) rahim dari jatuh


*Menyihatkan rahim dan memberi persediaan untuk proses persenyawaan seterusnya (menyeimbangkan semula hormon estrogen dan progestron)


*Menghilangkan STRETCH MARK akibat semasa mengandung atau menggaru perut kerana kegatalan (stretch mark)


*Menghangatkan dalam badan dan tidak perlu menggunakan bahan2 seperit param, tapel dan pilis


*Melancarkan proses pembuangan air besar (sembelit terjadi apabila memakan jamu)


*Membanyakkan susu dan mengelakkan bayi dari cirit-birit akibat pemakanan jamu


*Merawat luka-luka di dalam rahim mahupun di luar


*Menaikkan metabolisma badan membantu mengurangkan berat badan dgn cepat


*Membentuk semula payudara, pinggul dan posture badan yang menarik


*Wanita bersalin 'ceasarian' (kerana tidak boleh bertungku,memakai ubat dan 
sebagainya) paling digalakkan memakai Premium Beautiful untuk menyihatkan semula rahim anda dan mengelakkan buncit di bawah perut.

 


Set Premium Beautiful (Long Bra, Waist Nipper, Long Girdle)



berminat untuk dapatkan Set Premium Beautiful? Hubungi Gee


012-4872779
E-mail : nureizzah@gmail.com | FB : ageerosli 

SIAPA YANG PERLU PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL

Today gee nak share dengan korang..Siapa Yang Perlu Pakai Premium Beautiful..nak tahu tak?? ha meh baca..


1. orang yang malas nak bersenam, nak diet... dengan PB kita dah ada alat boleh kontrol... memang automatik dia akan kontrol makan... makan banyak sangat ajer, perut dah bagi sginal "cukup,cukup"... pastu badan korang macam dah ada acuan... tak kan terlebih dari acuan...



2. orang yang susah dapat anak... yang ni memang dah ada testimoni sebab PB ni cuba meneutralkan semula hormon-hormon dalam badan... yelah, orang kata berusaha dan bertawakal kan... Insya allah...



3. Orang yang nak cepat kurus lepas bersalin ... masa berpantang, pakai ajer PB kat badan... memang badan akan cepat turun dah kembali pada bentuk badan yang asal...



4. Bagi ibu-ibu yang fully breast feeding... memang telah terbukti dengan memakai PB susu akan bertambah banyak... 



5. Kalau korang ada PB, anak korang yang baru lahir tu kena deman kuning... just bedungkan baby tu dengan bengkung PB... insya Allah, sekejap ajer penyakit kuning tu akan turun dan hilang.



6. DURING CONFINEMENT..Masa confinement biasanya pakai bengkung lilit or bengkung ikat depan memang tak selesa ok. Kalau bengkung lilit tu ada tak rasa macam jadi mumia?? kalau yang bengkung lilit depan sekejap je kemasnya lepas tu longgar xketat..kalau pakai PB sure selesa..senang nak bergerak..badan pun kemas.



7. KEPUTIHAN. Pakai PB and consume lactolite akan prevent seseorang terkena yis infection.



8. MIGRAIN.Wearing PB assist the blood circulation and prevent the migrain attacks.



hmmm, itu ajer kot yang yong nak share...kalau korang macam nak cuba-cuba try pakai, just contact gee WHATSAP/ MSJ 0124872779 

takpe, pelaburan jangka panjang... hadiah untuk diri sendiri yang dah penat bekerja hehe...  yang penting smua orang nak nampak cantikkan...